Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ördög álarcai

 Ezt a blogbejegyzést most meg kell írnom annyira felzaklatott amit tegnap hallottam. Megint egy pap aki beteges, rossz hajlamokkal rendelkezik és hála az égnek, hogy lelepleződött, de ki tudja mennyi van még közöttük és mennyi ami el lett titkolva, el lett simítva. Egy ideje egyre több ilyen szörnyű dologra derül fény, miszerint papok molesztáltak fiatalokat, gyerekeket, lelki és testi terrorban tartottak rájuk bízott gyerekeket pl. Írországban a katolikus árvaházban 10 éven keresztül folyt ez, ahol jól kiélték a beteges, torz vágyaikat, vagy ausztriai papok a fiatal papokkal micsoda meleg bulikat tartottak és fotókat is készítettek magukról stb. Ezek a történések akkor is szörnyűek, ha nem pap követi el és a leges- legnagyobb büntetést kellene az elkövetőnek kapnia. Gondoljunk csak bele, hogy milyen érzéseket táplálnak ezek pl. a hittan órákon és milyen beteges gondolatok vannak a fejükben. Mi lett ezzel a csodálatos, szent hivatással?! Miért kell a sárba tiporni? Kezdve azzal, hogy sok ember szívesen eljárna a vasárnapi Isten tiszteletre, azért, hogy kikapcsolódjanak a mindennapi élet problémáiból, lelki, idegi megnyugvást találjanak, feltöltődjenek és manapság sok esetben mi a helyzet? Az, hogy egyre több politizálást és ezzel kapcsolatos agitálást kapnak és még felzaklatottabb állapotban jönnek ki a szent helyről. Gyónáskor is nagyon meg kell gondolni mit mondunk el, mert sokan az intim jellegű dolgaikat is kibeszélik jóhiszeműen, hiszen gondolhatnánk egy papnak nyugodtan meggyónhatjuk. Ki tudhatja, hogy akik beteges hajlammal vannak megáldva aztán magukban hogyan csemegéznek ezen, esetleg egymás között is megbeszélik. Ezekről azért is írok, hiszen az újságokban, az interneten, a televízióban halljuk, látjuk, olvasunk róla. Aki nagyon kedvesnek látszik, tehát nincs benne az agresszivitásnak a nyoma, róla sem tudjuk micsoda gondolatai, vágyai vannak. Van aki a nőtlenséggel magyarázza. Ezt azért nem lehet elfogadni, mert először is nem a nők iránti vágy hajtja őket, hanem torz vágy, mert a gyermekek megrontása és tiltott oldalak nézegetése, a testi lelki terror nem természetes vágy. A cölibátus csodálatos dolog, az egyik legszebb, legtisztább amit itt e földön el lehet képzelni. De senkit nem kényszerítenek rá, hogy cölibátusi fogadalmat tegyen. Persze ezt a fogadalmat sokan nem tartják be és ha valaki a fogadalmát megszegi akkor annak a szavát hogy lehet hittel fogadnunk. Ha valamit megakarunk gyónni, akkor mélyüljünk el magunkban, hajtsuk le fejünket, kulcsoljuk imára kezünket és őszinte szívvel mondjuk el Istennek és Tőle kérjünk feloldozást. Csak Ő az aki ezt megadhatja. 

Kérlek benneteket mondjátok el ezzel a dologgal kapcsolatban a véleményeteket és ha egyetértetek a leírtakkal küldjétek tovább, mert nem tudok belenyugodni a történtekbe. Hogyan küldjük a gyermekeket a hittan órákra, ministrálni stb. Volt eset mikor a helyi atya akit nagyon szerettek az emberek megkért egy fiatal srácot, hogy délután menjen már el segíteni a számítógép használatában. Természetesen olyan módon közelített hozzá és sok pár új cipőt igért, ha a fiú is belemegy. Ő elszaladt, de még sms formában ment a kérés, hogy gondolja meg magát. Ez is a televízióban volt. Mindent lehet???? Senki nem tesz semmit??? Ellehet mindent simítani???? Meddig mehet ez még???? 
Hozzáteszem nem a papi hivatás ellen vagyok és nem azok ellen a papok ellen akik valóban hittel, tiszta lélekkel, szellemmel közvetítik az isteni gondolatokat, tanításokat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.